Syyskuu – Lämmin ja runsas

Jokainen syksy on vähän erilainen, tämä on ollut lempeä ja lämmin. Niin lempeä, että vähän jopa kaipaa kirpakan sään kuritusta ja sateen piiskausta. Kaunis sää on kuitenkin helpottanut ulkona liikkumista ja pukeutumista, ja on houkutellut ulos reippailemaan ja tutkailemaan luontoa. Puolukkaa on ollut Nauvossakin runsaasti ja sienistä näyttää ainakin haperoa olevan hyvin saatavilla. Itse tein viime viikolla oikein maukkaan kermakastikkeen Westerholmin polun varrelta löytyneistä haperoista.

Aikaisemmin olen ollut vähän arka käyttämään muita kuin kanttarellia ja suppilovahveroa ruuanlaitossa, mutta etukäteen käyttötapoja ja reseptejä lunttaamalla uskaltautuu helpommin poimimaan ja maistelemaan. Tietysti myös tunnistuksen täytyy olla varma, mutta lajeja olen tarkkaillut jo pidemmän aikaa ennen varsinaista keräystä, ja haperoissa ei ole myrkyllisiä lajikkeita. Tänä syksynä olen myös keräillyt kokeiluluontoisesti tatteja, mutta ihan parhaimpia tatteja tuntuu olevan vaikeampi löytää.

Sienestyksen ja marjastuksen lisäksi valokuvaus tuo lisää mielenkiintoa ulkoiluun. Valo, vaihtuvat värit, sää ja eläimet tuovat jokaiseen hetkeen ja päivään oman leimansa. Sen huomaa juuri kuvaamalla, joka pakottaa pysähtymään hetkeen juuri estetiikan näkökulmasta. Sama kohde näyttää aivan erilaiselta eri aikaan päivästä. Aikaisemmin pidin luontokuvia aina samanlaisina ja siksi vähän tylsinä, nyt ymmärrän paremmin oman kokemuksen kautta, mikä niissä on hienoa.

-Johanna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s