Marraskuussa Utön majakkasaarelle – Tunnelmaa ja tuulen tuiskua

Marraskuu on saaristossakin ensilumen aikaa, jolloin talvi saapuu tuulineen ja illat vietetään sisätiloissa lämmitellen. Vielä kalastellaankin, vaikka kovin sesonki ainakin meillä Saaristovarauksella sijoittuu lokakuuhun. Osasyynä on varmasti kova tuuli, joka
nousee välillä jo myrskyksi. Kaikille ei tule mieleen, että saaristoon voisi lähteä myös tähän aikaan vuodesta. Kesäinen saaristo on toki kaunis, mutta talvisella saaristolla on oma herkkä, tummanpuhuva ja kesytön  luonteensa.

Tämän saimme kokea Utön majakkasaarella marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Ulkosaaristossa sää vaihtelee nopeasti ja tuuli on aina jokseenkin kova. Oikein pukeutumalla ja varustautumalla liikkuminen ulkona on nautinnollista myös kovemmalla kelillä, ja erityisesti silloin.

Utössä lauantain auringonpaiste tarjosi hyvän mahdollisuuden saaren tutkimiseen. Punaisena hehkuvat luotsiveneet, romanttiset venevajat, rouhea majakka ja luonto ilmiöineen tarjoavat paljon herkullista kuvattavaa.  Pimeän tultua saimme nähdä elämämme ensimmäistä kertaa majakan merkkivalon halkovan pimeyttä. Voimme suositella Hanna Kovasen majakkaopastusta, kovaa faktaa omakohtaisilla tarinoilla höystettynä.

Yövyimme Hannas horisontin B&B-majoituksessa. Sijainti on mainio, aivan majakan vieressä. Aamiaiset tarjottiin vieressä Hannan kahvilassa, yksinkertainen mutta hyvä ja täyttävä aamiainen kauniilla merinäköalalla kohti luotsilaituria. Tunnelmaa loivat jokaiseen pöytään lasketut kyntteliköt.

m/s Eivorilla pääsee talvella perjantai iltana Pärnäisistä (Nauvosta) sopivasti Utöseen, ja pois sunnuntaina. Aluksella on ravintola, josta saa kotiruokaa ja jossa on myös A-oikeudet. Laivalla on hyvät matkustamot ja n. 5 tunnin matkasta huolimatta, aika kuluu verrattain nopeasti.  Jos siis sinua kiinnostaa luonnonläheinen loma kaukana kaikesta, Utö on täydellinen kohde!

-Johanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s