Toukokuussa saaristossa sarastaa

Toukokuu on mukavaa aikaa saaristossa; on vielä aika hiljaista, veneilyyn sää on vielä kolea ja turisteja ei juuri näy, mutta saariston luonto herää horroksestaan. Haahkaurosten koomiset soidinulahdukset kaikuvat pitkin lahtia, tiirojen ja pääskyjen ääntely vie kuulijan mielen jo kesään ja hiipivä lämpö herättelee kasveja kukkimaan ja viheriöimään. Jos haluaa saaristossa keskittyä rauhassa ympäristön tutkimiseen ja luontoon, loppukevät on siihen parasta aikaa.

Toukokuun puolivälistä eteenpäin myös palvelut alkavat olla auki. Saariston rengastie avautuu 25.5. ja Pikkurengastie 19.5. (2017). Jos lomaa on sopivasti, niin rengastielle pääsee seikkailemaan huomattavasti pienemmin jonotuksin loppukeväästä, kuin kovimpana lomasesonkina. Vielä kesäkuussakin erityisesti mökkimajoitusta voi saada edullisemmin ja lyhyiksi jaksoiksi, huonemajoitus sen sijaan on pitkälti hinnoissaan kesäkuun alusta lähtien.

Jos autossa saariston läpi viilettäminen ei liiemmin houkuta, tänä keväänä aukeaa aivan uusi ’merirengastie’ – ulkosaariston reitti, joka vie poikittain Turun saaristosta Hiittisiin. Tarkemmin sanottuna vesibussi m/s Amanda vie Korpoströmin satamasta aina Örön linnakesaarelle asti. Matkan varrella voi poiketa herttaisissa ja aidoissa saaristolaiskylissä: Aspössä, Nötössä, Bodössä ja Vänössä. Saarilta löytyy myös majoitusmahdollisuuksia.

M/s Amandaa kipparoi aito Aspölainen Tore Johansson, tuore charter-yrittäjä, joka järjestää Ulkosaariston reittiliikenteen lisäksi myös erityisretkiä ulkosaariston saarille, yleisölähtöinä ja yksityistilauksina. Lippuja voi varata suoraan nettivaraamostamme. Liikenne alkaa jo 18.5. ja reittiä ajetaan mikäli vain tulijoita riittää, kannattaa siis varata jo ennakkoon!

-Johanna

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s