Ulkosaaristoon vesibussilla

2017 tuo saaristoon uudistuksia ja täysin uusia tuotteita, yksi merkittävimmistä on Aspöcharterin Ulkosaariston reitti, joka tarjoaa mahdollisuuden poikittaisliikenteeseen Turun saaristosta Hiittisiin. Lähtösatamana toimii Saaristokeskus Korpoström ja reittiä pitkin pääsee käymään Aspössä, Nötössä, Bodössä, Vänössä ja linnakesaari Örössä. Reitille voi ostaa paikkalippuja tai täyden palvelun retkilippuja, joihin sisältyy lounas ja opastus Örön linnakesaarella.

18.5. sain Saaristovarauksen edustajana lehdistön kanssa kunnian osallistua Aspöcharterin neitsytmatkalle Korppoosta Öröseen vesibussi m/s Amandan kyydissä. Päivä alkoi utuisessa säässä, näkyvyys oli kuitenkin hyvä ja helmen harmaa maisema herkän kaunis.

Aspössä saimme pikaisen kirkko-opastuksen paikalliselta Monica Aaltoselta. Ulkosaariston kirkoissa on pysähdyttävää rauhaa, eikä Aspön kirkko ollut tässä suhteessa poikkeus. Intiimi, herkästi koristeltu ja pohjattoman hiljainen pieni kirkko saa vetämään syvään henkeä. Pienen saaristolaiskylän tiheään sijoitelluissa punavalkoisissa tuvissa taas aistii elämän väreilyn; vireä ja vastaanottavainen kyläyhteisö lämmittää kävijän sydäntä.

Örötä lähestyttäessä taivas alkoi seljetä ja aurinkokin tuli esiin. Örön linnakesaarella meillä oli vastassa asiantunteva opas ja Örön palveluvastaava Petteri Santalahti. Hän perehdytti meidät saaren sotahistoriaan, esitteli tykit ja tutustutti sympaattiseen, harmaaturkkiseen lännen kylmäkukkaan. Se kukkii tiettävästi ainoastaan Örössä, juuri toukokuussa, ja on yllättävän näyttävä kookkaine kukkineen. Tukeva lounas alla olikin mukava lähteä paluumatkalle, m/s Amandan tasaisessa kyydissä.

Ulkosaariston isokierroksen lisäksi Aspöcharterilla on tarjolla myös mm. päiväretkiä Aspöseen, Ulkosaariston kirkkokierros sekä päivä Kökarissa. Kaikkia niitä voi varata Saaristovarauksen verkkokaupasta!

Johanna

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s