Kevätpurjehdukset puualusten kyydissä

Kevät on olemukseltaan ristiriitainen – kuulas, raikas ja toisaalta vielä pölyinen, unessa ja harmaanruskea. Poimi keväästä parhaat päältä ja pakene kaupungin pölyä ja harmautta ulos kuulaaseen saaristoon. Voit laittaa jo kesävaihteen päälle vaikka veneesi olisikin vielä talviteloilla ja suunnistaa Ruissaloon tai Kasnäsin satamaan ja lähteä kanssamme merelle virkistäytymään.

Puupurjevene Storbåt Tacksamheten purjehtii Ruissalosta 4.5. Turun Wanhalta veneveistämöltä klo 10.00 kohti Airiston selkää. Retken aikana on hyvä tilaisuus seurata lintujen paluumuuttoa ja ihailla keväistä meriluontoa. Storbåt Tacksamheten on rakennettu esikuvanaan perinteinen saariston työvene, jolla ihmisiä ja tavaroita on voitu kuljettaa vakaasti saariston olosuhteissa.

Jahti Eugenian linturetki puolestaan järjestetään 18.5. Kasnäsin satamasta klo 10-13. Retkellä toimii oppaana kokenut lintumies Ari Linna, lintukirjailija ja Kökarin kunnan lintuasiantuntija Baltic Wings -hankkeessa. Retken aikana käydään Holman ulkopuolella linnustoltaan tunnettujen luotojen tuntumassa, jonka jälkeen suunnataan kohti Högsåraa ja Kasnäsiä. Reitillä pääsee todennäköisesti näkemään merikotkia.

Purjealus soveltuu hyvin lintujen ja meriluonnon tarkkailuun hiljaisuutensa ja verkkaisen etenemisensä takia. Tämä koskee etenkin Tacksamhetenia, jossa ei ole polttomoottoria lainkaan, vain sähkömoottori lähinnä rantautumista varten.

Lähde mukaan linturetkillemme ja käynnistä kevät vesillä virkistyen!

-Johanna
Suomen Saaristovaraus

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s